Programa complet

 

Palamós celebra dissabte la setzena edició del Tu Tries!

Comptarà amb una cercavila, mostra de balls i el ja tradicional corretaskes.

La Colla Gegantera de Palamós, en col·laboració amb l’Ajuntament de la Vila, ha preparat una nova edició de la mostra de cultura popular i tradicional al carrer.
Les activitats tindran lloc el pròxim dissabte15 d’octubre i arrencaran a les 6 de la tardaamb una cercavila d’elements festius que partirà de la plaça dels Arbres. Les colles convidades seran el Ball de Galeres i el Ball de Pastorets de Reus. A les 8 del vespre, les mateixes colles oferiran una mostra de balls a la mateixa plaça.
Per cloure la jornada festiva se celebrarà el ja tradicional Corretaskes, que recorrerà les tavernes del Barri Vell a partir de les 10 del vespre. Durant el recorregut anirà acompanyat dels Vinardells XXL, un grup de grallers del Penedès que oferirà ritmes de ball de gralles amb un nou format musical.

Amb la d’enguany el Tu Tries! arriba a la setzena edició. La mostra té com a objectiu treure al carrer i apropar a l’Empordà elements tradicionals d’arreu del país.

Ball de Galeres i Ball de Pastorets de Reus:
Són dos balls del seguici festiu de la capital del Baix Camp. La primera referència al ball de Galeres data del 1733 i se sap que va participar activament en les festes reusenques dels segles XVIII i XIX. Representa l’enfrontament entre quatre naus cristianes i quatre naus turques. El Ball de Pastorets també forma part del seguici de la festa major i es presenta com una variant del ball de bastons, però alhora s’acompanya de parlaments amb un clar component satíric. El quadre el formen catorze balladors, entre els que destaquen el Majoral i el Rabadà. La referència més antiga de la sortida d’aquest ball és del 1725.

Galeres Reus 3 Valencians Reus 1

Els Vinardells XXL
El Ball de gralles és una proposta que combina els ballables de sempre (pasdoble, vals, etc.) amb adaptacions de temes moderns que no són propis del repertori graller. Així, s’hi poden sentir des de temes de Rock Català fins a hits de la música disco. Els Vinardells és un grup de grallers del Penedès nascut l’any 2004.

Vinardells XXL (2)
Veniu a gaudir de la Festa al Carrer!

No us perdeu aquesta gran Festa al Carrer!