Programa Vila Gegantera 2012

Aquí teniu el programa detallat de la 19a Vila Gegantera!

Divendres, 12 d’octubre

18.00h – Sortida de la Cercavila de Presentació

Gegants de Palamós (parelles locals 1950 i 1974), Grallers de Palamós, Capgrossos de Palamós (1974), Bastoners de Sant Cugat i Grallers Vinardells.

Recorregut de la cercavila: 
Cervantes, Major, Arc, pl. Roda, Roda, Eslgésia, Notaries, Pl. Murada, Canó, Major, Pl. Arbres.

21.30h – Inici del Corretasques amb el grup Vinardellssortida de la Pl. Arbres. Farem una cercavila per les diferents Tavernes del Barri Vell, entre elles La Taberna Boig per Tu, Taverna de l’Ibèric, Taverna Paco & Lola i Taverna de Can Moni.

 

Dissabte, 13 d’octubre

17.00h – Exposició  de Capgrossos i Gegantons al Parc dels Agustins. Tindrem tots els capgrossos i gegantons participants a la cercavila exposats al Parc perquè la canalla els pugui veure d’aprop.

17.15h – Música de Gralla i Timbal mostra – concert al Parc dels Agustins

18.00h – Sortida de la cercavila de capgrossos i gegantons acompanyats pels seus grups de música.

Recorregut de la cercavila:
Parc dels Agustins, Molins, Major, Canó, Notaries, església, Major, Cervantes i Arbreda.

19.00h – Arribada de la Cercavila, a l’Arbreda i presentació dels capgrossos.

19.30h – Taller Participatiu de Balls Tradicionals , a l’Arbreda.

20.30h – Cloenda amb Ball de Capgrossos Flashmob. Veniu a descobrir aquesta novetat! Segur que heu vist Flashmob de tot tipus, però segur que no haureu vist cap feta per capgrossos!

Hi participaran tots els capgrossos i gegantons. Coreografia a càrrec de la ballarina Olga Cobos.
Apreneu els passos en aquest vídeo

 23.30h – Concert amb Miquel del Roig. Tot seguit el Punxa Discos Fot-li Foc! que ens punxara tot de música del rollo! a a la Nau 50mtsHi haurà servei de bar.

 

Diumenge, 14 d’octubre

10.00h – Plantada de Gegants al Passeig del Mar.

Participació de colles geganteres de les Comarques Gironines, Gegants de Palamós i Imatgeria de l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya acompanyats pels geganters de Masquefa (Ciutat Gegantera 2012).

10.30h – Col·loqui: I la música, què? Al Teatre La Gorga.

Participació de membres del món geganter, representants de l’àmbit de la música de gegants,  especialistes en balls de gegants … i torn obert per a intervencions del públic.

12.30h – Sortida de la Cercavila de Gegants des del Passeig del Mar.

Recorregut:
Passeig del Mar, Onze de Setembre, Major, Planassa i Estenedor de Xarxes.

13.30h – Arribada  a l’estenedor de Xarxes i Presentació dels Gegants i colles Presentació a càrrec de l’actor Àlex Brull.

14.00h – Actes de Proclamació de Palamós 19a Vila Gironina.

Benvinguda Institucional, interpretació del ball dels Gegantons “Peuets de Gegants”, el ball de Capgrossos “Dansa dels Cuatre Punts”, el “Ball de l’Aniversari” a càrrec dels gegants en Treball i na Cultura. Interpretació del “Ball Nou” amb els Geganters de Palamós, i el ball conjunt amb el “Ball de Vila Gironina” a càrrec de les colles assistents a la cercavila. Finalitzarem amb els parlaments i la proclamació de Palamós 19a Vila Gegantera de les Comarques Gironines.